Huize Nooitgedagt
Taets van Amerongen
Kasteelheer Baron Taets van Amerongen wilde dat zijn secretaris in Renswoude kwam wonen. In 1780 verkocht de dochter van de secretaris, Johanna Charlotta Verschuur, het huis aan Gerard Maximiliaan Taets van Amerongen. Het bleef in zijn bezit tot 1904, maar wist het pand te verhuren aan diverse notabelen.
In 1904 kocht Hendrik van Egdom het pand uit de boedel Taets van Amerongen - Huydecoper. Hij was wethouder. Na het overlijden van echtpaar van Egdom - Pater, kwam het huis in bezit van Jan Hoogeweg, die er een brandstoffenhandel vestigde.
Dorpsstraat 63 werd Dorpsstraat 65
De helft van het huis was van 1933-1954 verhuurd aan Teunis van Voorthuizen, daarna aan Marius Nap, aan zijn zoon Willem en daarna weer aan zijn zoon Jan Hoogeweg ( 1969-1974). Een strook grond aan de oostzijde (Dorpsstraat 61) werd in 1928 verkocht aan Klaas van Spijker, die er een kapsalon/tabakswinkel vestigde.
Verwaarloosd rijksmonument
Huize Nooitgedagt werd, als sterk verwaarloosd rijksmonument, in 1975 verkocht aan dierenarts Stelwagen, die het door de plaatselijke aannemer Vermeer liet restaureren.
Van dierenarts naar huisarts
In 1979 werd het naastgelegen huis de oorspronkelijke kapsalon, Dorpsstraat 61, erbij gekocht. Zo kon de dierenarts daar zijn praktijk uitoefenen, in plaats van in Huize Nooitgedagt. Hij liep via de tuin naar zijn praktijk. Toen de dierenartsenpraktijk naar Ederveen verhuisde werd Huize Nooitgedagt verkocht aan radiotherapeut de Haas. Huisartsenechtpaar Dirven-Meijer had in 1990 de praktijk overgenomen van dokter ter Velde. Zijn huis met praktijk kon niet worden overgenomen. De huisartsen hebben in 1990 Dorpsstraat 65 gekocht van de Haas.
Dezelfde constructie als bij dierenarts Stelwagen deed zich later weer voor: in 1991 kochten zij ook het naastgelegen pand Dorpsstraat 61 en maakten er van een veterinaire praktijk een huisartsenpraktijk van! In Huize Nooitgedagt waar veel inpandig is verbouwd, is nog altijd in de keuken de haak aan het plafond te vinden, waar destijds dierenarts Stelwagen een te opereren hond aan vastbond. Dit rijksmonument laat nog veel sporen na van een rijke historie.