Brasserie BUUT
Doorn
Neem alvast een kijkje
Brasserie BUUT is gevestigd in een monumentaal pand aan de Kampweg in Doorn, maar laat je niet intimideren door de hermetisch hoge buitenmuren met lange glas in lood ramen. Vroeger de thuishaven voor kerkgangers die lief, leed en religie met elkaar deelden. Sinds 2020 is het er voor iedereen. Voor een drankje, goed eten en kleinschalige evenementen. Rondom bevindt zich een zonnig terras met o.a. een eigen jeu de boulesbaan voor gasten. Met uitzicht op winkelend publiek is dit een bruisende plek om te vertoeven.
STADS
Met een eigentijds interieur dat inspeelt op het kleurri…
Brasserie BUUT is gevestigd in een monumentaal pand aan de Kampweg in Doorn, maar laat je niet intimideren door de hermetisch hoge buitenmuren met lange glas in lood ramen. Vroeger de thuishaven voor kerkgangers die lief, leed en religie met elkaar deelden. Sinds 2020 is het er voor iedereen. Voor een drankje, goed eten en kleinschalige evenementen. Rondom bevindt zich een zonnig terras met o.a. een eigen jeu de boulesbaan voor gasten. Met uitzicht op winkelend publiek is dit een bruisende plek om te vertoeven.
STADS
Met een eigentijds interieur dat inspeelt op het kleurrijke glas in loodraam en wordt omlijst door een groene oase en authentiek koepelplafond. De sfeer is haast stads te noemen. Op de begane grond genieten gasten van lunch en diner in verschillende knusse zithoeken. Dankzij de akoestische wandbekleding met florale print is het geluid overal goed gedempt. De halfopen vide verdieping herbergt een 2e bar, meterslange gezelschapstafel en diverse huiskamerhoeken met grote banken om uitgebreid te borrelen. In een energieke en ontspannen setting mogen gasten rekenen op betrokken service en goed eten met een eerlijke herkomst.
LOKAAL
Brasserie BUUT heeft een onderscheidende kaart die regelmatig wisselt. Dat komt tot uitdrukking in seizoensgebonden lokale producten waarmee wordt gewerkt. Deze zijn met zorg geselecteerd, waardoor gasten vaak een mooi verhaal over het gerecht meekrijgen aan tafel. Vrijwel alles wordt vers bereidt en de ondernemers staan direct in contact met kleinschalige lokale leveranciers. Van biologische brood uit Bunnik tot de cress en van lokaal vlees tot aan de landgoed-groenten waarmee wordt gewerkt.
50/50
Er worden duurzame keuzes gemaakt ten aanzien van vlees en vis, maar net zoveel vegetarische gerechten sieren de menukaart. De traditie van een voor-, hoofd- en nagerecht is losgelaten, alle gerechten worden geserveerd in het formaat van een tussengerecht en kunnen naar keuze worden gecombineerd in verschillende gangen. Om te delen met je gezelschap of gewoon om lekker voor jezelf te bestellen. Gerechten met een lokaal verhaal en de kracht van eenvoud bepalen de aard van de kaart.
DUURZAAMHEID
''Onze missie is om duurzaam ondernemen in een haalbare vorm om te zetten naar de standaard zonder af te doen aan een luxe gevoel van uit eten gaan. Het is de uitdaging om dit op een toegankelijke wijze door te voeren naar een steeds hoger niveau, aldus de meewerkende ondernemers.'' Het gaat verder dan uitsluitend gebruik van gefilterd kraanwater, lokale producten, groene energie en een eigen composthoop. Intern werkt iedereen bereidwillig mee aan het 'low impact beleid'.
Openingstijden
- Elke maandag gesloten
- Elke dinsdag gesloten
- Elke woensdag 17.30 - 22.00 uur
- Elke donderdag 17.30 - 22.00 uur
- Elke vrijdag 10.00 - 23.00 uur
- Elke zaterdag 10.00 - 23.00 uur
- Elke zondag gesloten