Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Station Baarn 150 jaar

Contact

Station Baarn
Stationsplein 68
3743 KM Baarn
Plan je route

150 jaar Oosterspoorbaan en station Baarn

Op 10 juni 2024 is het precies 150 jaar geleden dat Hilversum, Baarn en Amersfoort in 1874 aangesloten werden op de Oosterspoorlijn, de ‘zijlijn’ van Hilversum naar station Utrecht Maliebaan en Lunetten. Ook werd op dat moment station Baarn geopend. De gemeentes Amersfoort, Baarn en Hilversum, het Spoorwegmuseum, NS en ProRail vieren deze historische gebeurtenis op zaterdag 8 juni.

De Veluwse Stoomtrein Maatschappij rijdt die dag met een stoomlocomotief, voor de kenners de BR23, een diesellocomotief, de 2530/2459 en de 100 jaar oude Blokkendoos 4 ritten tussen Hilversum Centraal Station en Utrecht Maliebaan. Op de Stations Baarn en Amersfoort wordt gestopt om reizigers in en uit te laten stappen. De reis gaat richting het Spoorwegmuseum (Utrecht Maliebaan) waar de expositie '150 jaar Maliebaanstation' te zien is. Reizigers kunnen de expositie bezoeken.

Wie gaat er mee? De oude Blokkendoos heeft ruimte voor 350 personen. De gemeentes verdelen de kaarten ieder op hun eigen manier. Het Baarnse college wil met name kinderen de gelegenheid geven om een ritje te maken met deze bijzondere trein. Zij zullen op verschillende manieren worden benaderd.

Festiviteiten in Baarn

Ook voor wie niet met de trein meekan is er genoeg te genieten in Baarn. Zo zijn op spoor 1 diverse historische treinen te zien. Je kunt er zelfs een kijkje binnen nemen.

De unieke Koninklijke Wachtkamer is deze dag opengesteld met exclusieve rondleidingen.

Ook het centrum bruist van de activiteiten. Er is muziek op de Brink en Radingspoor demonstreert voor de Arcade miniatuur(stoom)treinen. Voor kinderen is er een klein treintje waar zij zelf op kunnen zitten. Bij de Historische Kring Baarn is speciaal een expositie ingericht over ‘Baarn 150 jaar verbonden’.

Vanzelfsprekend rijdt de Vorstelijk Baarn Express door mooi Baarn.